اضطراب مزمن چیست؟ نشانه اضطراب شدید | چگونه بفهمیم اضطراب داریم؟ | سلامت

ناشر : دانلود مداحی

اضطراب مزمن چیست؟ نشانه اضطراب شدید | چگونه بفهمیم اضطراب داریم؟ | سلامت


هزاران موضوع برای بی قراری وجود دارد، از گرم شدن زمین تا پختن شام. تقریبا تمام‌ی ما هر از گاهی بی قراری‌هایی (کوچک و بزرگ) را تجربه کرده‌ایم که ما را گرفتار استرس نماید.

از آنجایی‌که لحظات لبریز از التهاب قادراست با حس نگرانی دائم همراه گردد، احتمالا با یکی از گونه های نگرانی‌های مزمن شناخته شده از قبیل نگرانی مزمن تعمیم یافته، ترس دائم یا آشفتگی نگرانی دسته جمعی درگیر هستید و مسئلهتان فراتر از یک استرس عادیست.

طبق آمار منتشر شده از سوی موسسه‌ی ملی تندرستی روحی، محدوده ۱۸٪ از بزرگسالان امریکایی در طی ۱۲ ماه گذشته با یک (یا چند) مورد از این آشفتگیات دست به گریبان بودند.

پزشک تاد فارچیون، استاد دانشگاه بوستون از مرکز دانشگاهی نگرانی و مریضی‌های وابسته معتقد است که آنان اکثر با بی قراری‌های دائم و غیر قابل کنترل خود زندگی می‌کنند، حتی زمانی که اوضاع چندان هم بی قرار‌کننده نباشد.

نگرانی مزمن قادراست زندگی هر روزه‌ی شخص را مختل می‌کند، زیرا بی قراری گاه چنان شدید است که مانع از فعالیت شخص می‌گردد، گاهی تقویتشان کاملا نادلگرمیکننده است.

اغلب مردم باور دارند که استرس برای موضوعاتی نظیر اسباب‌کشی یا مگامات عروسی کاملا عادیست، اما چنانچه این استرس آنقدر شدت گیرد که زندگی شخص را مختل کند یا ناراحت کننده شود، به موضوعی حاد بدل شده که مستلزم مشاوره و تحلیل است.

متاسفانه، شناسایی حتی برای کارشناسان هم، همواره چندان صریح و آسان نیست. نگرانی و استرس نقاط مشترک بی‌شماری دارند اما در عین حال متضمن فرق‌هایی هستند که بایست مد دید گرفته شود.

در اینجا نکاتی را در قالب بی قراری‌های فراتر از استرس برایتان برمی‌شماریم.


علامت های نگرانی مزمن
بی قراری شما دائم است.

یکی دو ماه استرس پیش از فارغ‌التحصیلی بچهتان از دانشکده کاملا طبیعیست. هفته‌ی انتخاب رشته‌ی دانشجویان تازه وارد دانشگاه به شتاب سپری می‌شود و استرس او امکان پذیر است در شما نیز رخنه کند. اما در نگرانی مزمن، بی قراری مفرط و بیش از اندازه به طول می‌انجامد؛ گواه تائید تشخیص، بی قراری‌هائیست که بیش از ۶ ماه دنباله یابد.

در ارزیابی نگرانی، کارشناس بالینی تلاش می‌کند تا دریابد بی قراری‌های شما چه مدت پیش از موضوع استرس‌زا بروز کرده و اینکه آیا همواره چنین مضطربید یا نه. فارچیون معتقد است، چنانچه بی قراری شما درحد متداول و کوتاه مدت باشد، احتمالا به نگرانی مزمن مبتلا نیستید.


بی قرارِ بی قراری‌های خود هستید.

پزشک استیون تسائو، کارشناس بالینی از مرکز معالجه و مطالعات نگرانی در دانشگاه پنسیلوانیا معتقد است که حس بیزاری از استرس اکثر یکی از نشانه ها نگرانی مزمن است.

او اضافه می‌کند که، نگرانی قادراست برای شخصی که حقیقتا با آن دست و پنجه نرم می‌کند به طرز قابل توجهی ناراحت کننده باشد، این حس کاملا شبیه حس شخصیست که از سگ می‌ترسد و از غلبه‌ی این حس بر وجودش متنفر است.

فارچیون معتقد است چنانچه تصور می‌نمایید دیگر تحمل این حس را ندارید و بی قراری‌های شما از حد گذشته، شاید زمان آن است که با دکتر در این‌باره صبحت نمایید.


قضاوت‌هایتان منفی است.

فارچیون می‌گوید، نگرانی مزمن اکثر سبب می‌شود تا تصور نمایید مسلما بدترین نتایج در پیش خواهد بود. به عنوان مثال، چنانچه در محیط کار چالشی پیش آید: شخصی که گرفتار استرس است از این مدید به موضوع نگاه می‌کند که قادراست از پس آن برآید و بالطبع تمام تلاشش را می‌کند.

اما شخصی که گرفتار نگرانی مزمن است شدیدا احساس عدم موفقیت کرده و بی قرار می‌شود که حتما اخراج خواهد شد، کاملا نادلگرمی و شرمسار می‌شود و حتی خانواده‌اش را در این فرایند مقصر جلوه می‌دهد.

تسائو معتقد است چنانچه شخصی که مبتلا به نگرانی مزمن است در چنین تقویتی قرار گیرد، احساس می‌کند گرفتار ضربه‌ی مغزی شده و همانند تومور بدخیم مغزی با این تقویت برخورد می‌کند. او در دنباله می‌گوید این خصلت‌ منفی‌بافی، فاجعه هراسی یا تحریف شناختی خوانده می‌شود، که شخص جهان را بدتر آنچه هست تصور می‌کند.

همینطور بخوانید: فرق استرس و نگرانی

از فاکتور های نگرانی خود گریز می‌نمایید.

فارچیون معتقد است مردمی که از نگرانی مزمن رنج می‌برند احتمالا به جای مواجه شدن با مسئله خود، واکنشی معکوس نشان داده و از روبرویی با آن پیشگیری می‌کنند.

او توصیه می‌کند که مسئله خود را تجزیه تحلیل نمایید، جزئیات آن را تفکیک کرده و مرحله به مرحله پیش روید، در هر قدم به یکی از جزئیات بپردازید زیرا این مناسبترین شیوه برای مقاومت با تقویت استرس‌زاست.

مردم مبتلا به نگرانی مزمن به جای تلاش برای یافتن راه‌حل‌های معنادار، بیشتر زمان خود را صرف بی قراری از عواقب مسائل می‌کنند.

بازشناسی جزئیات مسئله، یاری فراوانی به برطرف کردن آن خواهد نمود. از فاکتور هایی که سببات استرس‌ را برایتان فراهم می‌کنند، گریز ننمایید، در عوض برای مقاومت با آن قدم‌های اثربخشی بردارید.


نسبت به تهدیدها غلو می‌نمایید.

تسائو معتقد است مردمی که از نگرانی مزمن رنج می‌برند اکثر احتمال پرمخاطره بودن هر چیزی را بیش از حقیقت آن تصور می‌کنند. همین شخص چنانچه از سگ ترس داشته باشد، احتمال گاز گرفته شدن خود را بیش از اطلاعات انکارناپذیر در باب گاز گرفتن سگ‌ها می‌داند.

مسئله از آنجایی نشأت می‌گیرد که آنان بر اطلاعاتی که اعتقادات تهدیدآمیز را تثبیت می‌کند، متمرکزند. آن شخص احتملا تمام جزئیاتی که درباره‌ی گاز گرفتن سگ‌ها شنیده را تجسم می‌کند اما تفاکتور و بازی انسان‌ها و سگ‌ها در صلح و آرامش را به دست فراموشی می‌سپارد، زیرا این فکرها با مدلی ذهنی او مبنی بر فکرها مضطربانه هماهنگی ندارد.

نگرانی همانند یک سیاستمدار شرور است. زیرا هر دو تلاش می‌کنند تا عقاید خود را به زور در ذهن دیگران فرو کنند و از هر آنچه مخالف آنانست، صرفدید کنند.


شما برانگیختن‌پذیرید و دیگران به شما تذکر می‌هند.

قسمتی از مسئله در شناسایی نگرانی مزمن به این بازمی‌گردد که نشانه های نظیر بی‌قراری، خستگی مفرط، برانگیختن‌پذیری و آشفتگیات خواب یا تمرکز با دسته‌ی دیگری از مسائل مربوط به تندرستی روحی و جسمی پیوند خورده است. اما چنانچه هر یک از این نشانه ها تداوم داشت و مکررا زندگی شخصی شما را مختل نمود، به عنوان مثال همکارتان به شما متذکر شد یا همسرتان با سقلمه از شما خواست که از تخت بروید، مناسبتر است با یک کارشناس دیدار نمایید.


گرچه آگاهید که چه چیزی حالتان را مناسبتر می‌کند اما طبق برنامه پیش نمی‌روید.

فارچیون معتقد است خیلیی از نکات و ترفندها در باب رهایی از استرس از قبیل رژیم خوراکی سالم، ورزش منظم، زمان گذاشتن برای خود، مداومت بر پیروی از برنامه‌ریزی‌ها، به مبتلایان به نگرانی مزمن یاری فراوانی می‌کند اما آنان همیشه هم طبق برنامه‌های مواظبتی پیش نمی‌روند.

شخص مضطرب با وجود دردسرهایی که در محیط کار دارد ناچار است ۷۰ ساعت از هفته را در آنجا سپری کند و بنابراین قطعا اهدافش را از یاد می‌برد، اما فارچیون معتقد است با این وجود پیروی از عادات سالم برای این مردم حیاتیست. ت

سائو می‌گوید “اگر از تجهیزات ماشین Ú©Ù‡ جسم شما باشدمراقبت ننمایید، مرتب کردنات آن بر هم خورده Ùˆ قادر به مقاومت با استرس نخواهید بود.”

چنانچه از این تکنیک‌ها پیروی نمودید اما همچنان کشمکش‌ها و تنش‌های درونی بر قوت خویش باقی بود، احتمالا وقت آن گریزسیده با یک کارشناس مشورت نمایید. مناسبتر است این کارشناس یک رفتارمعالجهگر شناختی باشد که روش‌های فکر کردن درست و تحمل فشارها را به شما آموزش ‌می‌دهد و مناسبترین گزینه‌های معالجه نگرانی مزمن را در اختیارتان قرار خواهد داد.


نظر های خودتون را برای دانلود مداحی قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد