میگرن هفتمین عامل ناتوان کننده در جهان | مجله سلامت و دانلود مداحی

ناشر : دانلود مداحی

میگرن هفتمین عامل ناتوان کننده در جهان | مجله سلامت و دانلود مداحی


میگرن گونهی آشفتگی سیستم اعصاب مرکزی است که شناخته شده ترین علامت آن سردردهای شدید، یک طرفه و ضربان دار است. این مریضی تنها به صورت یک سردرد نبوده و آشفتگیات متعددی نظیر مسائل گوارشی، آشفتگیات بینایی و حساسیت به مواردی نظیر نور، صدا و بو را با خود همراه دارد.

میگرن تنها یک سردرد نیست و شدت این مریضی به حدی است که شخص را از انجام فعالیت‌های روزانه باز خواهد داشت. به همین علت است که این مریضی به عنوان هفتمین مریضی ناتوان کننده در جهان و اولین فاکتور ناتوان کننده در مردم کمتر از ۵۰ سال شناخته شده است.

سردرد میگرنی ناگهان و بدون برنامه ریزی قبلی آغاز میشود. شدت این سردرد به نحوی است که امکان پذیر است انجام مسائل عادی زندگی را به صورت کامل متوقف کند. بر اساس مطالعات آماری انجام شده از هر ۴ شخص مبتلا به میگرن، یک نفر موقعیت شغلی یا تحصیلی خود را به دلیل بروز سردردهای میگرنی از دست داده است. از هر ۳ شخص، یک نفر میگرن را به عنوان یک آشفتگی باارزش در روابط خانوادگی و دوستانه خود دانسته و نیمی از مبتلایان به میگرن سردردهای خود را فاکتور بازدارنده در فعالیت‌های هر روزه خود دانسته اند.

میگرن تنها از طریق مستقیم به شخص ضرر نمی‌رساند و بعضی اوقات استرس و بی قراری از بابت احتمال وقوع یک حمله میگرنی در وقت یک رویداد، میهمانی یا قرار و همینطور ناراحتی و عذاب وجدان از بابت انجام ندادن مسائل و وظایف و یا بی نظمی در قرارها مواردی است که شخص میگرنی را آزار می‌دهد.

در مقابل این، خانواده و نزدیکان شخص میگرنی از بابت رخ دادن حملات میگرنی تحت اثر بوده و در خیلیی از موارد بایستی خود را با تقویت شخص مبتلا وفق دهند.

افسردگی و نگرانی در میان مردم مبتلا به میگرن تا ۵ برابر زیادتر از مردم غیر میگرنی است.

تمام فشارهای مریضی میگرن در نهایت سبب میشود که شخص گرفتار استرس و نگرانی شود و به همین علت این دو مریضی از اصلی ترین مریضی‌های همراه با میگرن به شمار می‌روند. در مطالعه انجام شده در یکی از بیمارستان‌های آمریکا، در محدوده ۵۰ درصد از مبتلایان میگرن به آشفتگیات خواب و نگرانی نیز مبتلا بوده اند و در محدوده ۴۸ درصد از مبتلایان درجات متفاوتی از افسردگی را داشته اند. درصد بروز نگرانی و افسردگی در مردم مبتلا به میگرن، با تعداد سردردهای ماهانه آنان رابطه مستقیمی داشته و مردمی که گرفتار سردردهای شدیدتری بوده اند به آشفتگیات شدیدتری مبتلا بوده اند.

زیادتر مردم مبتلا به میگرن، روند معالجه ای درستی را طی نمی کنند.

اگرچه میگرن در جهان خیلی رایج است، اما توجه به این مریضی خیلی کمتر از شدت شیوع آن است. بیش از نیمی از مردم مبتلا به میگرن، سالهای بیشتری از زندگی خود را با این مریضی گذرانده و روند معالجه ای ویژهی را سپری نمی کنند. بعضی از مردم حتی با داروی میگرن آشنایی نداشته و برای توقف سردرد میگرنی خود به گونه های مسکنهای متداولی و عموما بی تاثیر تکیه میکنند.

بر اساس مطالعات انجام شده، دلیل اصلی سردردهای میگرنی آشفتگی در مقدار خون رسانی به سیستم اعصاب مرکزی به دلیل زیاد شدن قطر عروق مغزی است. به همین علت داروهایی نظیر سوماتریپتان و ارگوتامین به عنوان داروهای کاهنده قطر عروق از تسکین دهنده‌های اصلی مریضی میگرن به شمار میروند.

همینطور نمایان شده که بعضی از داروهایی که به صورت تخصصی برای دیگر مریضی‌های عصبی نظیر صرع تولید شده اند می‌توانند سبب کم شدن رخداد سردردهای میگرنی شوند و بعضی از دکتران تنها به این گونه از معالجه برای بیماران خود بسنده میکنند.

میگرن معالجه پذیر است

اگرچه میگرن دراثر یک کاستی فیزیولوژیک درونی جسم است، اما روند‌های معالجه ای که بتوانند جسم را با کاستی ایجاد شده وفق داده و فرایندهای وابسته با مرتب کردن قطر عروق مغزی را مرتب کردن کنند میتوانند سبب کم شدن و یا توقف کامل وقوع حملات میگرنی شوند. در این میان داروی میگرن کات که به عنوان داروی معالجه میگرن از سال ۱۳۹۶ وارد بازار دارویی ایران شده است یکی از مناسبترین راه‌های معالجه میگرن به شمار میرود.

همینطور بعضی روش‌های معالجه ای نظیر بوتاکس و یا مهار گیرنده‌های عصبی با مصرف آنتی بادی‌های مونوکلونال نیز میتوانند اثرات قابل قبولی در کم شدن سردردهای میگرنی داشته باشند.


نظر های خودتون را برای دانلود مداحی قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد