فولات چیست؟ خواص فولات را بشناسید - فواید ویتامین B9 | مجله سلامت و دانلود مداحی

ناشر : دانلود مداحی

فولات چیست؟ خواص فولات را بشناسید - فواید ویتامین B9 | مجله سلامت و دانلود مداحی


ویتامین B9 که زیادتر تحت عنوان فولات یا فولیک اسید شناخته می‌شود در گستره‌ی خیلیی از مواد خوراکی مثل سبزیجات سبز برگدار، غلات، گوشت و میوه یافت می‌شود.

فولات در زمره‌ یکی از ۸ ویتامینی است که برای شکل‌دهی به سلول‌های قرمز و سفید خون در مغز استخوان، تبدیل کربوهیدرات به انرژی و تولید DNA و RNA ضروری است.

جذب فولات به اندازه در طول دوره‌یپرورش سریع نظیر دوران بارداری، نوزادی و بزرگسالی خیلی حائز ارزش است.

از ویژگی‌های مرکز علمی MNT ، جمع‌آوری مقالات درباره خاصیت ها تندرستی ویتامین‌های معروف و مواد معدنی است. این مقالات نگاهی عمیق به جذب فولات مورد احتیاج و پیشنهاد شده، خاصیت ها آن بر تندرستی، غذا‌های لبریز از فولات و تمام ریسکات بالقوه‌ی آن بر تندرستی می‌اندازد.

مقدار پیشنهاد شده فولات

میزان مجاز پیشنهاد شده (RDA) برای مردم ۱۴ سال به بالا ۴۰۰ میکروگرم در روز است.

فولات یا اسید فولیک در گستره‌ی وسیعی از موادخوراکی نظیر سبزیجات سبز برگدار، غلات،گوشت و میوه یافت می‌شوند.

به خانم ها باردار پیشنهاد می‌شود استفاده فولات را به ۶۰۰ میکروگرم در روز زیاد شدن دهند تا مانع از ضرر به شبکه‌ی لوله‌ی عصبی در جنین شود.

از عمده علت ها فقدان فولات رژیم خوراکی ناخوب، اعتیاد به الکل، احتیاج‌های مربوط بهپرورش و آشفتگیات روده‌ای می‌باشد که منجر به عدم جذب فولات می‌گردد.

گرچه مکمل‌های فولات موجود می‌باشند اما همیشه مناسبتر است که ویتامین‌ها یا مواد معدنی را از طریق مواد خوراکی جذب کنیم. استفاده هیچ ماده‌ی خوراکی به تنهایی قادر به تامین ویتامین یا مواد معدنی مورد دید جسم ما نیستند، بلکه عملکرد آنان در کنار یکدیگر شکل می‌گیرد.

وقت بارها و بارها ثابت نموده که استفاده مکملی ویژه و منحصر به شخص قادر به تامین مواد غذایی مورد احتیاج جسم برای تندرستی نخواهد بود.

ابتدا بر جذب فولات مورد احتیاج هر روزه از طریق مواد خوراکی تمرکز نمایید سپس از مکمل‌ها به عنوان یک پشتیبان مصرف نمایید.

خصوصیات بالقوه‌ی استفاده فولات در حفظ تندرستی

کم شدن ریسک نقص‌های مادرزادی

جذب فولیک اسید به اندازه در بین خانم ها باردار به جهت حفظ نوزاد آنان در مقابل سقط غیرعمدی جنین و کاستی لوله‌ی عصبی الزامیست. همینطور تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که وضعیت فولات یک پدر قبل از لقاح نیز امکان پذیر است باارزش باشد. در تحقیقی که در دانشگاه McGill صورت پذیرفت, فقدان فولات پدرومادر در موش‌ها تا ۳۰درصد منجر به زیاد شدن آشفتگیات مادرزادی نسبت به بچه های که پدرومادرشان با فقدان فولات مواجه نبودند، می‌شد.

کم شدن ریسک دچار به افسردگی

فولات با پیشگیری از زیاد شدن تشکیل هموسیستین در جسم که مانع از سرایت خون و دیگر مواد غذایی به مغز شود، یاری فراوانی به ما می‌کند. زیاد شدن هموسیستین در ترشح هورمون سروتنین، که پدید آورنده‌ی حس مناسب در بدن، دوپامین و نوراپی‌نفرین که نه تنها برای خوب شدن خلق و خوی بلکه برای مرتب کردن خواب و اشتها می‌شوند، آشفتگیاتی ایجاد می‌کند.

حفظ تندرستی قلب

همینطور زیاد شدن مقدار هموسیستین یکی از نشانه ها مریضی تصلب شرائین قلب است. مردمی که هموسیستین آنان از میزان نرمال بالاتر است، ۱.۷ برابر زیادتر گرفتار مریضی‌های قلبی و ۲.۵ برابر زیادتر گرفتار حملات قلبی می‌شوند.

جلوگیری از سرطان

اثبات شده که جذب فولات اندک، سبب زیاد شدن سرطان سینه در خانم ها می‌شود. همینطور نشان داده شده که جذب به اندازه فولات از خوراکی های استفادهی به مقاومت با سرطان روده بزرگ، معده، لوزالمعده و سرطان‌های مربوط به گردن یاری می‌کند. اگرچه مکانیسم حفاظت همواره نا‌نمایان است، اما پژوهشگران بر این باورند که اثرات فولات با اثرش در تولید DNA و RNA و جلوگیری از جهش‌های ناخواسته وابسته است. اما شواهدی دال بر اینکه مکمل‌ها نیز اثرات یکسان ضدسرطانی دارند، در دست نیست.

منابع خوراکی لبریز از فولات

دسترسی زیستی به فولات (توانایی جسم در جذب، مصرف و حفظ) در غذا‌ها به طرز قابل توجهی متغییر و محاسبه آن امریست مسئله. ۱۵۰ گونه متفاوت فولات وجود دارد که بین ۵۰ تا ۹۰٪ آن در فرایند پخت،مراقبت یا عمل‌آوری از دست می‌رود. مزیتن منشا فولات سبزیجات سبز، بنشن و جگر هستند. همینطور فولات به بعضی از خوراکی های مهیا‌ی آماده شده از غلات برای صبحانه و دیگر خوراکی های تثبیتی افزوده می‌شود.

مارچوبه وعدس شامل مقادیر بی‌شماری فولات هستند و در زمر‌ه‌ی خوراکی های لبریز از فلات به شمار می‌روند .

مارچوبه، پخته شده ، ۱ فنجان: ۲۴۳ میکروگرم

جگر گاو، پخته، ۹۵ گرم: ۲۱۵ میکروگرم

لوبیا چشم بلبلی پخته، یک دوم فنجان: ۱۷۹ میکروگرم

عدس پخته، ۱ فنجان: ۱۶۸ میکروگرم

لوبیا سفید پخته، یک دوم فنجان :۱۳۲ میکروگرم

اسفناج پخته، یک دوم فنجان: ۱۳۱ میکروگرم

کاهو، خرد شده، ۱ فنجان:۵۹ میکروگرم

آواهدیه خام, یک دوم فنجان: ۵۹ میکروگرم

زرده تخم مرغ ، ۱ و ۲۷میکروگرم

موز ، ۱ و ۲۴ میکروگرم

قارچ ، کبابی شده، ا فنجان:۲۳ میکروگرم

ریسکات بالقوه‌ی دراثراستفاده فولات

هیچ اثر معکوسی از جذب بالای فولات غذا گزارش نشده است. اما میزان بالای جذب اسید فولیک در سیاهرگ یا رگ امکان پذیر است سبب حمله ناگهانی شود.

قبل از آغاز استفاده مکمل فولات با دکتر خود مشورت نمایید تا مطمئن شوید خللی در داروی در حال استفاده شما به وجود نمی‌آورد. استفاده زیاد مدت مکمل فولات امکان پذیر است متضمن ریسکات احتمالی بر تندرستی یا منجر به فقدان ویتامین B12 شود.

پیروی از یک رژیم خوراکی کامل یا یک برنامه خوراکی تمام جانبه در جلوگیری از مریضی‌ها و رسیدن به تندرستی مطلوب از ارزش ویژه‌ی برخوردار است.

به جای تمرکز بر خوراکی ویژه و البته غذایی به عنوان کلید تندرستی، مناسبتر است که از یک رژیم خوراکی متگونه پیروی نمایید.

۳ دیدگاه

  1. ❖ میثم در خرداد ۳۱, ۱۳۹۴در۱:۳۲ ق٫ظ

    یک سوالی داشتم در مقاله گفتین زیاد شدن استفاده فولات سبب زیاد شدن هموسیستین شده و در نهایت مریضی قلبی و حمله قلبی را سبب می شود اما در اخر گفته شد آسیبی از ان هنوز گزارش نشده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ گرفتار دو گانگی شده لطفا اگر می شود پاسخش را ب ایمیلم بفرستین.
    جواب ›

    • ❖ محسن در خرداد ۳۱, ۱۳۹۴در۱۱:۳۵ ب٫
      نظر های خودتون را برای دانلود مداحی قرار دهید ما نظر های شما رو خوانده و به شما پاسخ خواهیم داد